КУХНИ ПО ПРОЕКТ
МАТЕРИАЛИ
kakvo e PDCH
KAKVO E PDCH S MDF PROFIL
KAKVO E MDF LAK
usloviq
all rights reserved
tel
ПОСЕТЕТЕ И САЙТОВЕТЕ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ:
@MAIL
Ремонти на най-ниски цени!
Кухните на "Кухни по проект" се произвеждат от ПДЧ , ПДЧ с МДФ профил и ПДЧ с МДФ лак. Сигурни сме, че всеки от Вас е виждал или има кухня от ПДЧ, затова разяснението, което ще направим е за вторите два вида. ПДЧ с МДФ профил-кухнята е отново от ПДЧ, а МДФ профила е с различна форма и се ползва за обкантване на вратите, като до голяма степен постига ефекта на МДФ вратата. ПДЧ с МДФ лак- корпусите на шкафовете са от ПДЧ,а вратите са от МДФ с лаково(блестящо) покритие.
Важно е да отбележим, че всички материали, които "Кухни по проект" влагат в производството на кухни са произведени от световните лидери в бранша и отговарят на всички изисквания за качество и безопасност.


За всички, които се интересуват в детайли от това от какво се произвеждат мебели не само у нас, но и по света сме се опитали по-долу да отговори на някои евентуални въпроси.

От какво се произвеждат мебели?
Мебели се произвеждат от масивна дървесина (масив), пдч, мдф, метал, стъкло и дори от пластмаса. Последните три материала са сравнително слабо или средно засегнати в мебело производството за сметка първите три, който са основните суровини за производството на мебели.
Най-разпространени са мебелите произведени от ПДЧ, поради многото предимства пред изброените по-горе материали, а именно: време за производство /в сравнение с всички останали се произвеждат най-бързо/, изкючително голям избор на цветове и дървесни декори, добра здравина и устойчивост във времето и не на последно място ниска цена.
Какво е ПДЧ ?
Плоча от дървесни частици - много дървесни частици слепени една за друга и образуващи плочи с различни размери ( най-често 1,83м/2,44м) и дебелини. Най-често употребяваните плочи от дървесни частици са трислойните. Средният им слой е от по-груби, а двата по-тънки повърхностни слоя - от по-фини и плътно пресовани частици.
Безопасни ли са мебелите от ПДЧ?
В близкото минало плочите от дървесни частици са излъчвали свободен формалдехид( необходим за слепването на частиците)  в количества, вредни за здравето на хората. Днес се произвеждат плочи от дървесни частици от така наречения Клас Е 1, които се считат за безопасни. Плочите от Клас Е 2 отделят по-голямо количество свободен формалдехид и се използват само с допълнително повърхностно покритие.
Какво е МДФ?
Фино смлени силно пресовани дървесни частици. Като материал позволява релефни обработки,а също така е влагоустойчив. Недостатъци:  значително по-скъп от ПДЧ и поради тази причина се използва предимно за изработка на лицевата част на мебелите (вратите), изисква вторични дообработки, които костват допълнително време .
Какво е масивна дървесина (масив)?
Разбира се най-качественият материал, но и най-скъпия. Предимствата на дървото са, че е естествен материал има висока устойчивост и позволява разнообразни форми.  Недостатъци : разнообразието от цветове не е много голямо, мебелите от качествена дървесина са изключително скъпи, необходим е дълъг период от време за пълното изсъхване на материала, който ако не се остави да изсъхне води до измятане и цепене.